Leuke tips voor vakantie in Turkije

Op vakantie in Turkije met kinderen

Turkije is een ideale bestemming voor een fantastische vakantie met kinderen. Er zijn veel kindervriendelijke hotels en waterparken waar kinderen en volwassenen de hele dag actief bezig kunnen zijn. Er zijn verschillende soorten zwembaden, watervallen en spannende wildwaterbanen voor een dag vol waterpret. Ook zijn er volop entertainment voor jong en oud.

Klik hier voor de ideale kindervakantie voor het hele gezin!

Butterfly valley Fethiye

Als je in Ölüdeniz of Fethiye verblijft, dan is een bezoek aan de Butterfly valley Fethiye zeer de moeite waard. Je kan een boottocht nemen naar de baai en daar zwemmen of snorkelen in het kristal heldere water of de baai van bovenaf bekijken. Het uitzicht van bovenaf is adembenemend mooi.

Klik hier voor goedkoopste vakanties naar Butterfly Valley Fethiye

Chimaera

Chimaera bevindt zich vlakbij het dorpje Cirali. Wandelen is ongeveer 30 minuten. Om het eeuwige brandende vuur van Chimaera te mogen zien, moet je wel stevig klimmen. Eenmaal op de heuvel is het uitzicht fantastisch. De natuurlijke vlammen van Chimaera zijn het beste te bewonderen na zonsondergang. In het donker is het wel lastig lopen op het rotsachtige terrein. Het is daarom aan te raden om een zaklamp bij de hand te hebben.

Klik hier voor de goedkoopste vakanties naar Chimaera

Taşucu

Taşucu is een klein gezellig havenstadje in Silifke, in de provincie Mersin. Taşucu staat garant voor goede hotels, een heerlijke strand en een sfeervolle haven. De stad is nog niet helemaal ingesteld op toerisme en is buiten het zomerseizoen vrij rustig. Ten zuiden van Taşucu ligt het duinlandschap van de Göksu-delta. Deze delta wordt ook wel het vogelparadijs genoemd, omdat tal van verscheidene en bedreigde vogelsoorten huist. Om verder te genieten van de mediterrane kust, kan je vanaf Taşucu de veerboot naar de haven van Girne op Cyprus nemen.

Köprülü Canyon National Park

Köprülü Canyon National Park is het paradijs op aarde. Het nationale park wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire natuurlijke wonderen van Turkije. Het park is perfect om te wandelen, om de ruïnes te verkennen of gewoon om te genieten van het fantastische mediterrane landschap. Het Park beslaat een oppervlakte van 35.719 hectare en ligt 49 km in een bergachtig gebied ten noordoosten van Antalya. Het park heeft een afwisselend landschap en heeft een overvloed aan flora en fauna. Raften op de Koprucay-rivier is één van de topattracties. Je beleeft een spannend avontuur door in de stroomversnellingen van de rivier te raften tussen steile kliffen van soms 400 meter hoog.

Green Canyon

Op zo’n 23 km van Side ligt een prachtig stuwmeer, de Green Canyon. De Green Canyon is het grootste stuwmeer van Turkije met een grote natuurlijke schoonheid. Een boottocht er naar toe is zeer de moeite waard. Vanuit de omliggende dorpen en steden worden dagelijks boottochten georganiseerd. Tijdens de boottocht kan je in alle stilte genieten van het prachtige landschap en de natuurschoon van deze glorieuze groene vallei. Maak gebruik van de gelegenheid om een duikje te nemen in het mooie groene water.

Olympos Teleferik

Neem de kabelbaan naar de top van de Tahtali berg en geniet van de fantastische kustlijn van Antalya en het adembenemende landschap. Je stijgt vanaf een basisstation met de gondel over het Nationaal Park Olympos-Beydağları naar de Tahtali berg op een hoogte van 2365 meter boven het zeeniveau. Neem de kabelbaan naar de top als er geen wolken zijn, anders kan je minder genieten van het fantastische uitzicht en dat zou erg zonde zijn.

Cave Cappadocia

Plan je reis naar Cappadocië met een verblijf in één de meest memorabele grothotels die Cappadocië rijk is. De accommodaties laten een scherp contrast zien tussen de middeleeuwse uitstraling en de luxe uitrusting van de moderne tijd. Het geweldige uitzicht over de feeënschoorstenen en de rotsformaties van het gebied draagt alleen maar bij aan de aantrekkingskracht van een verblijf in Cappadocië. Het is een ervaring die je echt niet wil missen.